Spørsmål og svar

Hvis du ikke finner svar her, kan du gå til kontaktsiden for å sende oss en e-post. E-post besvares hver dag, også i helger. Du kan også ta kontakt via chat her på nettsiden, eller på facebook.

Når sender dere inn MVA-Registreringen for min bedrift?

Svar:  Før vi går i gang med selve registreringen, bruker vi tid på å hente inn dokumentasjon, nødvendige tilganger og lignende. På grunn av dette samler vi normalt opp i puljer per dag.

Hva er vitsen med å bli MVA-Registrert??

Svar: Mva-registrering er en plikt du har, men den har også sine fordeler. Det er registrering i mva-registeret som gjør at du får rett til å trekke ifra merverdiavgift på kostnadene dine slik at alt du kjøper blir billigere.

Hva er vitsen med merverdiavgift?

Svar: Merverdiavgift er en skatt på forbruk i Norge og den er med på å finansiere velferdssamfunnet vårt.

Hva er kravene for å bli mva-registrert?

Svar: Når foretaket ditt i løpet av det siste 365 dagene har solgt varer eller tjenester for mer enn 50.000 kroner, og disse varene eller tjenestene er mva. pliktige, må du registrere deg i mva-registeret til Brønnøysund.

Hva gjør jeg etter at jeg har blitt mva-registrert?

Svar: Når selskapet ditt har blitt mva-registrert får du en e-post med informasjon fra oss om hva du skal gjøre videre. Du vil da skulle sende mva-melding hver 2. Måned framover basert på regnskapet ditt. Vi tilbyr kontroll av mva-meldinger hvis du skulle føle behov for det i starten.

Når er frist for innlevering av mva-oppgave(ne) når jeg har blitt mva-registerert?

Svar:
Nye selskaper blir registrert med plikt til å levere mva-oppgaven 2-månedlig, altså hver andre måned. Etter ett år kan en søke om å levere årlig mva-oppgave istedenfor 2-månedlig.

Frist for innlevering av MVA-oppgaven er:
2-Månedlig
Januar-Februar frist 10. April
Mars-April frist 10. Juni
Mai-Juni frist 31. August
Juli-August frist 10. Oktober
September-Oktober frist 10. Desember
November-Desember frist 10. Februar

Årlig
Januar-Desember frist 10. Mars

Primærnæring
Januar-Desember frist 10. April

Jeg har glemt innloggingen min til Altinn?

Svar: Les denne artikkelen.

Hvem er Foras Drift AS?

Svar: Foras Drift AS er et autorisert regnskapsbyrå som ønsker å levere fremtidsrettede tjenester som tilpasses etter kundenes behov. Foras Drift AS håndterer behandlingen av mva-registrering på vegne av mva-reg.no. Du kan lese mer om hvem vi er her.

Får jeg pengene igjen hvis jeg ikke er fornøyd?

Svar: Tjenesten leveres i henhold til kjøpsvilkårene, som du aksepterer når du bestiller. Vi gir ikke refusjon med mindre det er klart at Foras har gjort en alvorlig feil, eller at vi ikke klart å levere hele den avtalte tjenesten på grunn av feil fra Foras sin side. I slike tilfeller er erstatningen begrenset til Tjenestens salgssum. Kjøpsvilkårene kan du lese her.